Popis
Popis
Kvásek je možné pěstovat, pokud chcete péci jen občas, je možné mít kvas v lednici déle a jen jednou za týden mu odebrat přebytečné množství a přihodit jednu nebo dvě lžíce mouky a adekvátní množství vody. Je nutno ale počítat s tím, že takto dlouhodobě hibernovaný kvas je líný a před použitím na pečení může vyžadovat víceré nakrmení v teple.
Recept
Připravíme si mísu do které nasypeme 500g bezlepkové mouky např.: rýžová či pohanková. K mouce přidáme 1 balení rýžového kvásku, aktivního droždí (dávkování dáváme podle délky zrání) 10g na dlouhé zrání (6 hodin a více) nebo 20g na krátké zrání (2-3 hodiny) a cca 500ml-600ml vody (podle druhu mouky), tak abychom vytvořili středně tuhé těsto, které nebude ani tekuté, ani příliš tuhé. Osolíme, přidáme semínka, kmín či koření a olej v poměru 5% (25g) pro přípravu housek či baget.
Recept je vhodný i pro domácí pekárny.
Složení
rýžová mouka 100%.
Nutriční hodnoty
| Energetická hodnota | 1545kJ/365kcal | 
| Tuky | 3,10g | 
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,80g | 
| Sacharidy | 69,00g | 
| z toho cukry | 10,00g | 
| Vláknina | 4,00g | 
| Bílkoviny | 8,30g | 
| Sůl | 0g | 
Země původu Německo
Balení a distribuce: Natural Jihlava JK s.r.o., Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava
| Hmotnost | 0.04 kg | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
