Popis
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Je bohatý na fosfor , železo a vitamín B1. Obsahuje dvakrát více tzv. zdravého tuku tuků než pšenice a více lehce stavitelných proteinů a sacharidů, které se pomalu vstřebávají, a proto dokáže poskytnout tělu zásobu energie na několik hodin.
Ovesná mouka se přidává do těst pro svou ovesnou chuť, schopnost dělat těsto křehčí a vláčnější.
Ovesnou mouku můžete použít také na přípravu slaných i sladkých těst, kaší, k zahuštění polévek a omáček. Lze ji přidat také do chlebového těsta (maximálně cca. 30%), aby došlo k vykynutí.
Složení |
mouka z ovsa bezpluchého |
Nutriční hodnoty |
Energetická hodnota | 1543 kJ / 367 kcal |
Tuky | 8,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,3 g |
Sacharidy | 56,1 g |
z toho cukry | 1 g |
Bílkoviny | 12,1 g |
Sůl | 0 g |
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář