Labeta Mazanec bez lepku 500 g

Neohodnoceno
 

Směs na přípravu mazance, vánočky nebo sladkých rohlíků bez lepku.

Dostupnost Skladem (1 ks)
Měrná cena 136 Kč / 1 kg
68 Kč
   
Kód produktu 13865
Značka Labeta
Kategorie Sladké pečení bez lepku
 
  • je bez lepku
  • droždí je součástí balení
  • upečete ho i v domácí pekárně
  • v obchodech naleznete v těchto dvou baleních

Jak Vánoce, tak Velikonoce bývají pro celiaky zpravidla velkým utrpením. Kam se podíváte, všude je lepek. Naštěstí pro vás jsme připravili vaše oblíbené pochoutky v bezlepkové variantě. Během svátků jara se tak už nemusíte na mazanec pouze dívat, ale díky speciální bezlepkové směsi si jej můžete i vychutnat. A to nejen o Velikonocích. Taková sladká snídaně přijde vhod kdykoli.

Balení obsahuje

490 g směsi a 10 g sušeného droždí

K tomu přidáte

pouze 350 ml vlažné vody, 2 žloutky, 80 g másla a rozinky

Složení

rýžová mouka, kukuřičný škrob, cukr, bramborové vločky (brambory 99%, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičná mouka, sušené odstředěné mléko, zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma

Výživové hodnoty ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1563/ 368
Tuky [g] 0,7
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2
Sacharidy [g] 83
z toho cukry [g] 30
Bílkoviny [g] 5,6
Sůl [g] 1,3
Vláknina [g] 3,8

 

Návod na přípravu

K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.

Použití pro domácí pekárny

Do pečící nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g  másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!

Labeta radí, jak na to

... těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C
... do posledního míchání v pekárně přidejte 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody)

Výbobce: Labeta, a.s.

Vyrobeno v: České republice

Hmotnost 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: