Labeta Vánočka bez lepku 420g (směs na pečení)

Neohodnoceno
 

Na voňavé vánočce, která se rozplývá na jazyku, si nyní pochutnáme i my, celiaci. Objevte naši skvěle namíchanou směs a připravte si krásné Vánoce.

Dostupnost Skladem (4 ks)
Měrná cena 161,90 Kč / 1 kg
68 Kč
   
Kód produktu 21485
Značka Labeta
Kategorie Vaření a pečení
 

Balení obsahuje

412 g směsi a 8 g sušeného droždí

K tomu přidáte

230 ml mléka, 150 g másla, 2 vejce, 30 g mandlí, 30 g rozinek, rum a citronovou kůru

Složení

cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany vápenaté, aroma

Výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1537 / 362
Tuky [g] 0,9
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2
Sacharidy [g] 84,0
z toho cukry [g] 26,0
Bílkoviny [g] 3,7
Sůl [g] 0,3
Vláknina [g] 1,6

Příprava ve vánočkové formě

V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně:

- 230 ml teplého mléka

- 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu)

- 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření)

- dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neošetřeného citronu

- a 2 lžičkami rumu

Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečicí plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185 °C a pečeme ještě 25 minut. Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.

 

Příprava v domácí pekárně

Pečicí nádobu vymažeme máslem, vysypeme obsah obou sáčků a přidáme zbytek surovin o pokojové teplotě:

- 230 ml mléka

- 150 g másla nakrájeného na drobné kousky

- 2 vejce

- 30 g mandlí

- a 30 g rozinek namočených v rumu

- dochutíme 1 lžičkou nastrouhané citronové kůry

- a 1 lžičkou rumu

Zvolíme program Sprint / Rychlý. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.

Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim

Vyrobeno v: České republice

Hmotnost 0.42 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: