Labeta Kyselina citronová 40 g

Neohodnoceno
 
Dostupnost Momentálně nedostupné
Měrná cena 200 Kč / 1 kg
8 Kč
   
Kód produktu 18779
Značka Labeta
Kategorie Dochucovadla
 
  • důležitý pomocník při výrobě džemů, marmelád a při zavařování
  • ochutí džem či marmeládu a podpoří její zhoustnutí
  • je to také antioxidant
  • využijte ji místo octa do salátů
  • odstraňte s ní usazený kámen v rychlovarné konvici

Víte, co vznikne, když smícháte čerstvě natrhané jahody s želírovacím cukrem a přidáte trochu kyseliny citrónové? Poctivá domácí marmeláda s dokonale vyváženou chutí. Kyselina citrónová je totiž to pravé, co dodá šmrnc ovoci i zelenině. Ať už připravujete marmelády, zavařujete ovoce či nakládáte zeleninu, kyselina citronová je pomocníkem k nezaplacení. Kromě chuti pomáhá ovoci a zelenině udržet si svou barvu. Navíc vám přijde vhod i ve chvíli, kdy budete chtít z varné konvice odstranit vodní kámen.

Návod na přípravu

Kyselina citronová se používá jako přísada ke konzervaci a k ochucení ovoce, zeleniny, džemů, sirupů a nápojů. Používá se také k odstranění vodního kamene, např. u rychlovarné konvice.

Labeta radí, jak na to

rozpuštěnou ve vodě ji můžeme použít do zálivky salátů místo octa

Složení

kyselina citronová E 330 (kyselina, regulátor kyselosti, antioxidant)

Výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1297/299

 

Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim

Vyrobeno v: České republice

Hmotnost 0.04 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: