Popis
- je bez lepku
- směs na náplň je součástí balení
- dospělým přidejte do náplně trochu likéru
Lámete si hlavu nad tím, co si dát dobrého ke kávičce? Poradíme - sáhněte po lehkém drobeném dortu namíchaném z přirozeně bezlepkové mouky. Ať už musíte dodržovat bezlepkovou dietu nebo ne, drobený dort rozplývající se na jazyku si zamilujete.
Nebo byste připravili radši jednodušší moučník, třeba vláčný bezlepkový perník nebo bábovku?
Balení obsahuje
320 g směsi na korpus, 90 g směsi na náplň
K tomu přidáte
Na těsto: 100 g měkkého margarínu na pečení nebo másla, 2 vejce, 275 ml mléka
Na náplň: 3 banány, 500 ml vychlazené šlehačky
Složení
cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, čokoládové čočky 5 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, kakao se sníženým obsahem tuku, emulgátor: sojový lecitin, aroma), bramborový škrob, kakao se sníženým obsahem tuku, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), emulgující přípravek (glukózový sirup, plně ztužený palmový olej, emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčná bílkovina), aroma, jedlá sůl, stabilizátor: difosforečnany, zahušťovadlo: xanthan
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1605/ 379 |
Tuky [g] | 2,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,4 |
Sacharidy [g] | 85 |
z toho cukry [g] | 40 |
Bílkoviny [g] | 3,0 |
Sůl [g] | 1,5 |
Vláknina [g] | 2,1 |
Návod na přípravu
Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24–26 cm. Uhladíme a pečeme při 170 °C cca 30 minut. Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme. Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme na korpus. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme. Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.
Labeta radí, jak na to
Do hotové náplně přidejte 100 ml vaječného, čokoládového nebo nugátového likéru.
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.41 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.