Popis
- droždí součástí balení
- přidáte jen vodu
- připravíte jej v troubě i domácí pekárně
- je bez lepku i bez laktózy
Rádi byste si k snídani stejně jako všichni ostatní dopřáli čerstvě upečený chléb? Právě pro vás jsme namíchali směs pro přípravu bílého bezlepkového pečiva, do které jsme přidali výhradně přirozeně bezlepkové suroviny. Nyní si tak můžete upéct poctivý a křupavý světlý chléb, kdykoli na něj dostanete chuť. Neobsahuje laktózu ani lepek.
Za 2 hodinky máte na stole čerstvý horký chléb.
Balení obsahuje
490 g směsi + 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte
pouze vlažnou vodu
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, bramborové vločky (brambory 99%, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičná mouka, jedlá sůl, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), zahušťovadlo: guma guar, cukr, kypřící látka: uhličitany sodné, kmín, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 919/ 219 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Tuky [g] | 4,4 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,9 |
Sacharidy [g] | 42 |
z toho cukry [g] | < 0,5 |
Bílkoviny [g] | 2,3 |
Sůl [g] | 1,4 |
Vláknina [g] | 1,1 |
Návod na přípravu
V míse smícháme oba sáčky a přidáme 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem nebo vařečkou v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Příprava v domácí pekárně
Do domácí pekárny nalijeme 430–470 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program na cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez vaší pomoci.
Labeta radí, jak na to
... do chleba přidáme 100 g odkapaného kysaného zelí, 100 g na kostičky pokrájeného pečeného nebo vařeného libového masa a jednu pokrájenou cibuli, dále pečeme dle návodu
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Podobné produkty
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.