Labeta Chléb slunečnicový bez lepku 500 g (směs na pečení)

Neohodnoceno
 

Upečte si bezlepkový chléb ze speciální směsi se slunečnicovými semínky, přidáte jen vodu.

Dostupnost Skladem (1 ks)
Měrná cena 120 Kč / 1 kg
60 Kč
   
Kód produktu 13814
Značka Labeta
Kategorie Domácí bezlepkový chléb a pečivo
 
  • droždí součástí balení
  • obsahuje 9 % slunečnicových semínek
  • přidáte jen vodu
  • připravíte jej v troubě i domácí pekárně
  • je bez lepku i bez laktózy

Také vás při nakupování dokáže naštvat, když se všude line vůně čerstvě upečeného pečiva, které ovšem nemůžete? Nevěšte hlavu, my pro vás máme řešení. Upečte si bezlepkový chléb ze speciální směsi se slunečnicovými semínky. A než se do něj pustíte, zkuste vydržet, než trochu vychladne – ale věřte, bude to těžké…víme o tom své.

Chléb neobsahuje laktózu ani lepek.

Za 2 hodinky máte na stole čerstvý horký chléb.

Balení obsahuje

490 g směsi + 10 g sušeného droždí

K tomu přidáte

pouze vlažnou vodu

Složení

bramborový škrob, rýžová mouka, slunečnicové semínko 9 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, zahušťovadlo: guma guar, kmín, cukr, rostlinná vláknina, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová

Výživové hodnoty v suché směsi
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1571/ 372
Laktóza [g] < 0,01
Tuky [g] 4,9
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,6
Sacharidy [g] 75
z toho cukry [g] 2,1
Bílkoviny [g] 5,1
Sůl [g] 1,8
Vláknina [g] 3,5

 

Návod na přípravu

Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout.
Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.

Příprava v domácí pekárně

Do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez vaší pomoci.

Labeta radí, jak na to

...do chleba můžete přidat pokrájenou osmaženou cibuli, slaninu nebo uzeninu. Výborný je také s pokrájenou klobásou nebo se škvarky

Hmotnost 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: