Labeta Chléb dýňový bez lepku 550 g

Neohodnoceno
 

Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to náš nový bezlepkový dýňový chléb.

Dostupnost Skladem (1 ks)
Měrná cena 107,30 Kč / 1 kg
59 Kč
   
Kód produktu 13826
Značka Labeta
Kategorie Domácí bezlepkový chléb a pečivo
 
  • křupavá kůrčička s jemnou střídkou bez lepku 
  • balení obsahuje 10 % dýňových semínek
  • směs je z rýžové a kukuřičné mouky
  • do směsi přidáte jen vodu
  • chléb upečete v troubě i pekárně
  • droždí je součástí balení

Pro chvíle, kdy se vám nechce vařit, je ideální mít po ruce čerstvé pečivo. Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to náš nový bezlepkový dýňový chléb. A kdybyste jej chtěli náhodou chtěli čas od času ozvláštnit, přidejte do něj nasekané vlašské ořechy, které ještě zvýrazní jeho chuť. Připravte se ovšem na to, že k němu ani nestihnete připravit pomazánku, jak se po něm rychle slehne zem!

Balení obsahuje

540 g směsi a 10 g sušeného droždí

K tomu přidáte

pouze vlažnou vodu

Složení

bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová

Výživové hodnoty v suché směsi
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1584/375
Laktóza [g] < 0,01
Tuky [g] 5,7
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 1,0
Sacharidy [g] 73
z toho cukry [g] 2,0
Bílkoviny [g] 6,3
Sůl [g] 1,6
Vláknina [g] 3,1

 

Návod na přípravu

Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.

Použití pro domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než je doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chléb, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free, apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez Vaší práce.

Labeta radí, jak na to

...do směsi můžeme přidat 50 g nasekaných vlašských ořechů.

Výrobce: Labeta, a.s.

Vyrobeno v: České republice

Hmotnost 0.55 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: