BEZLEPKOVÝ CHLÉB DELIKATES EXTRA SE SMĚSÍ SEMÍNEK 500g

Neohodnoceno
 

Těžko byste na trhu hledali bezlepkový chléb, který obsahuje větší množství semínek. Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá, konopná a chia. Ano, počítáte správně - šest druhů semínek, která dohromady tvoří více než 30 % obsahu směsi!

Dostupnost Doba dodání 7 - 14 dnů
Měrná cena 168 Kč / 1 kg
84 Kč
   
Kód produktu 25874
Značka Adveni
Kategorie Domácí bezlepkový chléb a pečivo
 

 

Nasloucháme Vašim přáním! Obrovská obliba směsi na semínkový chléb DELIKATES nás vedla k myšlence a přání – DÁT VÁM ZASE JEŠTĚ NĚCO NAVÍC! A tak vznikl DELIKATES EXTRA.

Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá a chia semínka tvoří 42 % obsahu směsi. Takové množství semínek má i směs BODYGUARD, ta však je doplněna o rostlinné proteiny, které mají přínos nutriční, avšak technologicky neumožňují takovou nadýchanost výsledného pečiva jaké se těšíme u DELIKATESU.

DELIKATES EXTRA splňuje obojí a kromě toho „dosáhne“ na tato výživová tvrzení:

  • S VYSOKÝM OBSAHEM VLÁKNINY
  • S VYSOKÝM OBSAHEM OMEGA-3 MASTNÝCH KYSELIN
  • S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRŮ

DELIKATES EXTRA na rozdíl od DELIKATESU neobsahuje kmín, obsahuje o něco více karobového prášku a jeho chuť tak vyznívá více do oříškova. Avšak pokud máte kmín rádi, můžete ho přidat a nic tím nepokazíte.

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA SE SMĚSÍ SEMÍNEK – BEZ LEPKU

Balení obsahuje
500 g směsi na bezlepkový chléb DELIKATES EXTRA se směsí semínek.
K tomu přidáme 380 ml vlažné vody, 7 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

POZOR, u pečení v klasické troubě VOLNĚ (bez formy) a ve formě s poklicí BUDE CELKOVÉ MNOŽSTVÍ VODY MENŠÍ – 330 ml.

Chléb ze směsi můžeme připravit
a)  v domácí automatické pekárně, viz foto 1
b)  v klasické troubě ve formě, viz foto 2
c)  v klasické troubě volně, viz foto 3
d)  v klasické troubě ve formě s poklicí

Delikates Extra způsoby pečení

Postupy pro tyto 4 způsoby následují.

ad a) Návod k přípravě v domácí automatické pekárně

  • Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu.
  • Přisypeme obsah balení.
  • Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého nasypeme sušené droždí. (Případně rozdrobíme čerstvé droždí.)
  • Pečeme na krátký program cca 2 hodiny, maximálně 2 hodiny a 10 minut.*

*Pozor, mnoho domácích automatických pekáren nabízí přímo bezlepkový pečící program, který je ale obvykle tříhodinový. To je pro chleby Adveni příliš dlouho, chléb by byl vysušený. Držte se našeho návodu, skutečně zvolte krátký program cca 2 hodiny – maximálně 2 hodiny a 10 minut.

ad b) Návod k přípravě v klasické troubě ve formě

  • Do skleničky nalijeme 40 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
  • Ve velké míse smícháme směs, 340 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta.
  • Nádobu, ve které budeme péct, vyložíme pečícím papírem. Přesuneme do ní těsto a zakryjeme ho potravinářskou fólií, aby neoschlo. Necháme kynout cca 45 minut.
  • Na troubě navolíme program horní-dolní ohřev. Troubu předehřejeme na 250 °C a na její dno dáme starý plech na pečení, na který nalijeme cca 1 l vroucí vody. Troubu rychle zavřeme, aby neunikla pára, která se tam díky vroucí vodě vytvoří.
  • Pečící nádobu s vykynutým těstem vložíme do rozpálené a zapářené trouby a při teplotě 250 °C pečeme po dobu 20 minut.
  • Poté troubu otevřeme a páru vyvětráme, vyndáme spodní starý plech, teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 30 minut.
  • Pak chleba vyklopíme z formy, opatrně sundáme pečící papír a pečeme ještě 10 minut na mřížce, abychom docílili pěknou kůrku ze spodu.*
  • Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.

*Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Shrnutí časů:
Vzejítí kvásku cca 10 min.
Hnětání těsta do hladka cca 5 min.
Kynutí cca 45 min.
Pečení celkem 1 hodinu:
       1. na 250 °C s párou – 20 min.
       2. na 200 °C bez páry – 30 min.
       3. na 200 °C bez formy na pečení – 10 min.

ad c) Návod k přípravě v klasické troubě volně

  • Do skleničky nalijeme 30 ml vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
  • Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta. (Ano, skutečně použijeme méně vody!)
  • Těsto necháme kynout v míse po dobu cca 75 minut. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, aby těsto neoschlo. Vykynuté těsto musí viditelně zvětšit objem.
  • Vykynuté těsto vyklopíme na pečící papír, který máme položený ideálně na sázecím prkénku, ale vystačíme si i s obyčejným dřevěným. Plastovou stěrkou těsto vytvarujeme do tvaru kulatého bochníku - raději vyššího o menším průměru.
  • Vytvarovaný bochník můžeme zakrýt použitou mísou od robota, aby neokoral. Nechám znovu kynout, nyní po dobu 15 minut.
  • Na troubě navolíme program horní-dolní ohřev. Troubu rozehřejeme na 250 °C, na spodní rošt položíme starý plech na pečení a zároveň do trouby vložíme plech, na kterém budeme chléb péct. I tento plech, na který vykynuté těsto posléze položíme, musí být totiž rozpálený.
  • Vykynutý chléb "zastříkneme" vodou z rozprašovače a pomocí prkénka jej i s pečícím papírem opatrně sesuneme na pečící plech.
  • Do starého plechu na spodním roštu vlijeme cca 1 litr horké vody. POZOR na horkou páru, která vznikne, ať vás neopaří. Troubu rychle zavřeme, aby nám vzniklá pára neunikla. Takto při teplotě 250 °C v zapářené troubě pečeme bochník 15 minut.
  • Po 15 minutách troubu otevřeme a vyvětráme, chléb znovu „zastříkneme“ vodou z rozprašovače, vyndáme starý plech se zbytkem vody (pozor, bude horoucí) a snížíme teplotu na 200 °C. Pečeme ještě 40 až 45 minut.*
  • Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce.

*Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Shrnutí základních doporučených časů:
Vzejítí kvásku cca 10 min.
Hnětání těsta dohladka cca 5 min.
První kynutí cca 75 min.
Druhé kynutí cca 15 minut.
Pečení celkem 1 hodinu:
       1. na 250 °C spárou – 15 min.
       2. na 200 °C bez páry – 45 min.

ad d) Návod k přípravě v klasické troubě ve formě s poklicí

  • Do skleničky nalijeme 30 ml z celkového množství vlažné vody, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme čerstvé droždí (nebo nasypeme sušené droždí) a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
  • Ve velké míse smícháme směs, 300 ml vlažné vody a připravený kvásek. Hněteme cca 5 minut do hladkého těsta.
  • Těsto necháme kynout v míse po dobu cca 75minut. Mísu překryjeme potravinářskou fólií, aby těsto neoschlo. Vykynuté těsto musí viditelně zvětšit objem.
  • Vykynuté těsto vyklopíme na pečící papír, který máme položený ideálně na sázecím prkénku, ale vystačíme si i s obyčejným dřevěným. Plastovou stěrkou vytvarujeme do kulatého bochníku - raději vyššího o menším průměru.
  • Vytvarovaný bochník můžeme zakrýt použitou mísou od robota, aby neokoral. Necháme znovu cca 15 minut kynout.
  • Troubu rozehřejeme na 250 °C. Zároveň do ní vložíme formu, ve které budeme chléb péct. I forma, do které vykynuté těsto posléze přesuneme, musí být totiž rozpálená.
  • Vykynutý chléb zastříkneme vodou z rozprašovače a pomocí prkénka jej i s pečícím papírem opatrně sesuneme do rozpálené nádoby a uděláme do něj zářez/y. "Zastříkneme" vodou z rozprašovače. Rychle přiklopíme poklicí a zavřeme troubu. Takto na 250 °C pečeme 20 minut.
  • Po 20 minutách odklopíme poklici, znovu „zastříkneme“ vodou z rozprašovače a snížíme teplotu v troubě na 200 °C. Odkrytý chléb dopékáme cca 40 minut.*
  • Po upečení necháme chléb vychladnout na mřížce.

*Pozor, celková doba pečení se může mírně lišit – v závislosti na typu trouby. Je proto třeba řídit se i zkušeností s vlastní troubou. Že je chléb hotový, prověříme známým testem se špejlí – zapíchneme ji do chleba, a když ji vytáhneme suchou, chléb je upečený. Správně upečený chléb poznáme také tak, že zaklepeme na spodek a ten musí „zvonit“, tzn. znít dutě.

Shrnutí základních doporučených časů:
Vzejítí kvásku cca 10 min.
Hnětání těsta dohladka cca 5 min.
První kynutí cca 75 min.
Druhé kynutí cca 15 minut.
Pečení celkem 1 hodinu:
       1. na 250 °C s poklicí – 20 min.
       2. na 200 °C bez poklice – 40 min.

Skladování a původ
Skladování Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výrobce
ADVENI MEDICAL, spol. s r.o.
Sídlo Mělčany 64
666 64  Mělčany
Česká republika
28358996
Hmotnost 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: