Popis
- je bez lepku
- pokud přidáte vodu, je i bez laktózy
- ze směsi hravě zvládnete bublaninu, dort nebo řezy
Vzpomínáte na ten pocit, když vejdete do kuchyně vaší babičky a místností se line nádherná vůně čerstvě upečené bábovky? Tak teď můžete vaši babičku trumfnout, a to díky speciální směsi na výtečnou bábovku, kterou jsme pro vás namíchali z přirozeně bezlepkových surovin.
Balení obsahuje
400 g směsi
K tomu přidáte
3 vejce, olej a vodu nebo mléko
Složení
kukuřičný škrob, cukr, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory 99%, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), jedlá sůl, aroma, kurkumový extrakt
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1534/361 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | < 0,1 |
Sacharidy [g] | 87 |
z toho cukry [g] | 27 |
Bílkoviny [g] | 1,9 |
Sůl [g] | 0,9 |
Vláknina [g] | 0,5 |
Návod na přípravu
Obsah sáčku smícháme s 3 vejci, 150 ml oleje a 175 ml vody nebo mléka. Šleháme 3–4 minuty. Do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při 160 °C 45–50 minut. Propečení bábovky odzkoušíme špejlí. Hnědé zabarvení bábovky vzniká karamelizací fruktózy a není na závadu.
Příprava v domácí pekárně
Do pečící nádoby nalijeme 150 ml oleje, 175 ml vody nebo mléka, přidáme 3 vejce a nasypeme směs. Nastavíme program DORT a necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program světlé pečení a pečeme 1 hodinu.
Labeta radí, jak na to
...směs nalijeme na plech a pečeme s ovocem jako bublaninu.
...pokud chceme připravit bábovku dvoubarevnou, odebereme 1/3 těsta, kterou obarvíme 1 lžicí kakaa.
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.